Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΜΟΥΣΑΚΑΣ



Ο καιρός έστρωσε ,το σπίτι ταχτοποιήθηκε, τα μπάνια στη θάλασσα άρχισαν δειλά δειλά. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αναμονής , πολύ μουδιασμένοι όλοι όσοι είμαστε εδώ αλλά τα στόματα υπάρχουν ,αναπνέουν, μιλάνε και το κυριότερο πεινάνε.



Ναι εφοδιάσαμε το ντουλάπι με ρύζι αλεύρι και ζυμαρικά για παν ενδεχόμενο ,αλλά μια και μπορούμε ακόμα δεν ρίχνουμε έναν μουσακά στο ταψί να τον ευχαριστηθούμε;

Συμφωνείτε! Ελάτε μαζί μου φίλοι μου έχω επινοήσει συνταγή για τεμπέληδες!Σε δυο ταψιά φούρνου αράδιασα μελιτζάνες και επειδή δε μου έφτασαν συμπλήρωσα με κολοκυθάκια.Τα χάιδεψα με το πινέλο βουτηγμένο σε ελαιόλαδο λίγο αλατάκι και τα έριξα στο φούρνο στους 220ο C στο γριλ.


Σε κατσαρόλα τσιγάρισα μπόλικο ξερό κρεμμύδι και σκόρδο,ένα κιλό κιμά ,ντομάτα σαλτσούλα αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.


Έκοψα τις πατάτες σε φετούλες τις αράδιασα στον πάτο του ταψιού.



Από πάνω τα ψητά λαχανικά, τον κιμά και τέλος την κρέμα που ετοίμασα ως εξής: Μισό βούτυρο έλιωσα στην κατσαρόλα.Έβαλα αλεύρι τόσο όσο να το ρουφήξει με το ένα χέρι ανακατεύω και με το άλλο ρίχνω λίγο λίγο ένα λίτρο γάλα όπως είναι κρύο .Στην αρχή φαίνεται ότι πάει να σβολιάσει αλλά μην το φοβάστε συνεχίστε αδιάφορα μέχρι να πήξει.Κάνουν μπλουμ στην κατσαρόλα δύο αυγά που δίνουν ένα ωραίο ροζαλί χρώμα στην κρέμα συμπληρώνουμε αλατάκι, πιπεράκι και μοσχοκάρυδο.

Νομίζω πως κάπως έτσι είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο στους 220ο C για όση ώρα χρειάζεται να σχηματιστεί μια καστανή κρούστα στην επιφάνεια της μπεσαμέλ. Αποφεύγοντας το τηγάνισμα που βαριέμαι αφόρητα κερδίζω σε ένα πιάτο πιο υγιεινό, χωρίς πολλά λάδια εξίσου νόστιμο όμως με την κλασική συνταγή. 




Και επειδή η φτώχια θέλει καλοπέραση είπα να απολαύσουμε το μουσακά μας σε τραπέζι στρωμένο με γούστο και φινέτσα.Καλή μας όρεξη ! Ορίστε να φάμε…. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου