Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Αν και ελεύθερος χρόνος δε μας μένει μαζί με την Ειρήνη Μπουντάκη  στο Φιλανθρωπικό Σωματείο"Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων"  προσπαθούμε με τα παιδιά να στήσουμε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι. Ξεκινήσαμε με δειλά βήματα με παιχνίδια γνωριμίας για να γνωριστούμε μεταξύ μας και να σπάσουμε τον πάγο.


Με μια σύντομη εξόρμηση στη φύση να προλάβουμε να εντοπίσουμε  χρώματα της εποχής του Φθινοπώρου και να τα αποδώσουμε δημιουργικά. 

 




Προσπαθήσαμε μέσα από ένα παραδοσιακό κλιμακωτό ποίημα το "ντίλι ντίλι το καντήλι" να παίξουμε με το σώμα μας  δραματοποιώντας το, και μετά να πλάσουμε με πηλό τις φιγούρες που περιγράφονται. 
 



Τα παιδιά, πάντα με φαντασία, δώσανε τη δική τους συνέχεια για να πάρουνε ρόλο όλοι και το αποτέλεσμα, μια μοναδική μακέτα!



Το ποίημα μετά τον κηνυγό συνέχισε ως εξής:

Ήρθε και η χιονοστιβάδα 
που πλάκωσε τον κυνηγό 
που σκότωσε το λύκο, 
που έφαγε το βόδι, 
που ρούφηξε το ποτάμι, 
που έσβησε τη φωτιά, 
που έκαψε το ξύλο,
που έδειρε το σκύλο,
που έπνιξε τη γάτα 
που έφαγε τον ποντικό 
που πήρε το φυτίλι
 μέσα από το καντήλι 
που έφεγγε και κένταγε
                         η κόρη το μαντίλι.

Συνέχισε με τον ήλιο που έλιωσε τη χιονοστιβάδα, με τα σύννεφα που έκρυψαν τον ήλιο, τον άνεμο που φύσηξε τα σύννεφα και τέλος τα βουνά που έκοψαν τον άνεμο.Ντίλι ντίλι ντίλι!!!
 

  Σε δύο συναντήσεις καταφέρανε την κατασκευή ένος τρισδιάστατου χιονανθρώπου με μαλλάκι βουτηγμένο σε αραιωμένη ατλακόλλα και τη χρήση μπαλονιού ως καλούπι.


Παράλληλα σχεδιάζουν μια μικρή δραματοποίηση για τα Χριστούγεννα. 
Αυτά τα λίγα συμβαίνουν κάθε Κυριακή στο φιλόξενο χώρο του σωματείου της Χωριστής και το παραμύθι συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου