Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ




Όλη τη χρονιά το προσμένω… Είναι καλό για μένα που μπορώ να φεύγω…. Εκτός από τα ταξίδια του μυαλού μπορώ και κυριολεχτικά να ανεβαίνω στο αμαξάκι μου και να φεύγω … όχι μακριά… μέχρι εκεί που μπορώ να γεμίσω τα αμπάρια των ματιών μου με το μπλε της θάλασσας! 



Αγναντεύοντας το Αιγαίο Πέλαγος και αφού έχω γυρίσει το διακόπτη των ταχυτήτων μου σε αργούς ρυθμούς έχω τη διάθεση να ασχοληθώ με τους τσελεμεντέδες ,  να δοκιμάσω καινούριες συνταγές. 



Αφού ήρθαν τα ξαδέρφια μου από την Κομοτηνή ευκαιρία να μου δείξει η Στέλλα μια γερμανική συνταγή "Κεζενκούχεν" . Η Στέλλα είναι πολυτεχνίτισσα και χρυσοχέρα με ότι καταπιάνεται. Αλλά νομίζω πως στη ζαχαροπλαστική δε φτάνεται. Το "Κεζ

ενκούχεν" το πήρε και το πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Πάμε να το δούμε και να το απολαύσουμε. 


Για τη βάση θα χρειαστούμε :

125γρ.βούτυρο

250 γρ. αλεύρι

75 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού μπέκιν

1 αυγό

Ξύσμα ενός λεμονιού

Αφού τα ζυμώσουμε καλά στρώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι που το έχουμε αλείψει με βούτυρο και έχουμε πασπαλίσει με φρυγανιά τριμμένη. Ανασηκώνουμε στα πλαϊνά το ζυμάρι . 



Για τη γέμιση:

4 αυγά

200γρ.ζάχαρη

3 κουταλιές αλεύρι νισεστέ

1 βανίλια

800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα ή το χυμό από το λεμόνι.



Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και αναμειγνύουμε με τη σπάτουλα απαλά .


 Για πιο ξινή γεύση ρίχνουμε διάσπαρτα μέσα στη γέμιση φρούτο της επιλογής μας. Μπορεί να είναι κορόμηλα, φρούτα του δάσους , δαμάσκηνα, βύσσινα.



Αφού συμπληρώνουμε το ταψάκι με τη γέμιση ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου για μια μισή ώρα. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι. Θα πρέπει όταν το βγάζουμε να μη μένει κολλημένη η γέμιση. 



Το αφήνουμε να κρυώσει. Θα μπορείτε να το τσακίσετε και έτσι , αφού αυτή είναι η γνωστή εκδοχή του, ακόμη και να το πασπαλίσετε με άχνη. Όμως εγώ σας υποσχέθηκα αυτό το κάτι άλλο. Η Στέλλα αυτοσχεδιάζει και εγώ δημοσιεύω!


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 380 γρ φρούτα κατεψυγμένα με ένα ποτήρι νερό και 2 κουταλιές στης σούπας ζάχαρη. Το αφήνουμε να πάρει μια βράσει. 


Σε μισό φλιτζάνι νερό διαλύουμε 2 φακελάκια ζελέ Γερμανίας και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Σερβίρεται κρύο. 





Αυτό είναι και σας το παρουσιάζω . Είναι δροσερό, ξινόγλυκο ,ιδιαίτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Και ….διακοπάρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου